Η διδακτική ενότητα της Σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης,  

που φέτος για πρώτη φορά διδάσκεται στους μαθητές της Β ταξης στο πλαίσιο του μαθήματος «Εργαστήρια Δεξιοτήτων», αφορά σε εκπαιδευτικές δράσεις γνώσης και κριτικής σκέψης, καθώς και δράσεις καλλιέργειας δεξιοτήτων ζωής στα θέματα του φύλου, της σωματικής υγείας, του σεβασμού της γενετήσιας αξιοπρέπειας και της ισότητας. Αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητά της στη διαμόρφωση  υγιών -σωματικά και ψυχικά-  πολιτών, το σχολείο μας διοργάνωσε μια πολύ σημαντική εκδήλωση.

Ο  κ. Θεόδωρος Κατάσος, Μαιευτήρας-  Γυναικολόγος, Διευθυντής της Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής και της Ιατρικής  Υπηρεσίας  του Γ.Ν.Α.Ν, ήρθε προσκεκλημένος της υπεύθυνης του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων για τη Β γυμνασίου, κ. Τζένης Γιανναδάκη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Κατάσος μάς τιμά με την παρουσία του στο σχολείο, αναλαμβάνοντας να ενημερώσει τους μαθητές μας για τόσο ευαίσθητα θέματα. Εξαιρετικός ομιλητής και βαθύς γνώστης της επιστήμης του, προσέγγισε τα  παιδιά απλά, ήρεμα και κατανοητά,  προτρέποντάς τα να εκφράσουν τις απορίες τους, στις οποίες ανταποκρίθηκε με ευγένεια και σαφείς απαντήσεις. Τον ευχαριστούμε θερμά γιατί ανταποκρίθηκε με χαρά και προθυμία  στην πρόσκλησή μας, παρά το φόρτο εργασίας του!

Επιδιώκουμε  κι ευχόμαστε , στο πνεύμα της σύγχρονης  κοινωνίας του 21ου αιώνα και της εξωστρέφειας του σχολείου,  η σωστή κι υπεύθυνη ενημέρωση να συμβάλει στην πρόληψη φαινομένων σεξουαλικής παρενόχλησης και την προστασία της γενετήσιας υγείας κι αξιοπρέπειας .